Recomandări - Centre budiste

Centre budiste
Fotografie dintr-un templu al unui centru budist din Occident

Puteţi vizita centre budiste, oriunde ar fi ele. Multe dintre ele au şi Stupe care, chiar dacă nu conţin rămăşiţe ale corpului de formă al Divinului Buddha, conţin învăţături din Dharma, statui, şi multe alte obiecte. Bineînţeles, ele au fost şi obiectul unor ceremonii pentru sfinţire, iar înconjurarea acelor Stupe generează merite.

În aceste centre veţi putea lua contact mai îndeaproape cu Dharma, cu practicile asociate Dharmei, şi cu persoane care urmează Calea indicată de învăţăturile Divinului Buddha. Totuşi, trebuie să fiţi atenţi şi să aveţi discernământ, deoarece în prezent persoanele care doar susţin că practică Dharma se pot deosebi mai greu de cele care chiar practică Dharma. De aceea, citirea şi înţelegerea Dharmei este de o importanţă capitală, şi pentru că vă permite să faceţi aceste diferenţieri şi să urmaţi învăţăturile şi exemplele potrivite.

Pentru a nu fi părtinitor, nu voi indica niciun centru budist în special, din nicio ţară, ci vă voi îndemna să faceţi dumneavoastră ceea ce consideraţi că este mai bine. Oricum, nu uitaţi că practica "interioară" este cu mult mai importantă decât practica "exterioară", deşi şi aceasta din urmă are rolul ei.